Hızlı bir şekilde Türkiye’ye geniş bir ağ alanı oluşturan çağrı merkezi sektörü her geçen gün büyümeye devam ediyor. Özellikle genç nüfusun çok, işsizlik oranının yüksek olduğu ülkemizde Çağrı Merkezi Sektörü gençlerin istihdamı için iyi bir çözüm.
Kurum olarak köklü ve yeni oluşum içerisinde olan Çağrı Merkezlerine Profesyonel Müşteri Temsilcileri Yetiştirmeyi İlke edinmiş bulunmaktayız. Bu alandaki eğitimlerimiz kaliteli hocalarımız eşliğinde devam etmektedir. Eğitimlerimizin sonunda Eğitimini başarı ile tamamlayan kursiyerlerimiz Üniversite Onaylı Çağrı Merkezi Sertifikasını almaya hak kazanırlar.
Çağrı merkezleri, kurumların telefon vasıtası ile elde ettiği başka birimlerine iletmek üzere sahip oldukları departmandır. Kar amaçlı bir şirket için bir çağrı merkezinin en temel amacı müşterilerden gelen ürün veya bilgilendirme taleplerinin karşılanmasıdır.
Bunlar dışında bir çağrı merkezi inbound (müşteriden gelen); sipariş, teknik destek, müşteri hizmetleri, şikayet, outbound (çağrı merkezinden giden); tele pazarlama, kampanya tanıtımı, ürün hizmetleri ve borç hatırlatma gibi hizmetlerle de ilgilenir.
Çağrı merkezlerinin en büyük avantajı, iş süreçlerine bağlı olarak işlem verimliliğini artırılmasında ve müşteri işlemlerine artı katmasıdır.
Görevinde gelen telefonları doğru cevaplamak, kurumdan hizmet almaya gelenleri en kısa sürede doğru yerlere yönlendirmek, faks ve e-postalara cevap verebilen kişidir.
Mezun Kursiyerler;
Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Alanında;
Eğitim süresi 544 saat olarak planlanmıştır. Eğitimi tamamlayan bireyler Üniversite Onaylı Sertifika almaya hak kazanır. Eğitimi herhangi bir nedenle tamamlayamayan kursiyer tamamladığı saatleri ve dersleri içeren Üniversitenin belirlemiş olduğu katılım belgesi almaya hak kazanır.
Eğitimin sonucunda panel üzerinden sertifika sınavına katılan ve kursiyerler 100 puan üzerinden 55 puan ve üzeri puanlar aldığında başarılı olarak sayılır, ve hazırlanan sertifikalar kursiyerlere teslim edilir. Sertifikanın kursiyere teslim tarihi 7 işgününü aşmamaktadır.
Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine göre İş yerlerinde, alanlarında meslekî eğitim görmüş olanlar istihdam edilir.
Kanun’a göre istihdam edilenlerin meslekî ve teknik orta öğretim diploması, sertifika ile kurs bitirme, kalfalık, ustalık, iş yeri açma belgelerinden en az birine sahip olmaları gerekir. Yapacağı işe uygun meslekî eğitim aldıklarını belgelendirmeyenler istihdam edilmezler. İş yeri sahipleri, istihdam edecekleri kişilerden, yapacakları iş ile ilgili meslekî eğitim aldığını gösterir belgeyi istemek zorundadır.
Ayrıca yurtdışında geçerliliği bulunmaktadır. Kursa kayıt sırasında yurtdışında da kullanmak istediğinizi belirtmeniz durumunda kurumumuz aracılığı ile Apostil işlemleriniz tarafımızdan yapılacaktır.
Yorumlar
Bu kurs için henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Yapan Sen ol !