Çocuklarda Felsefe Eğitimi
Felsefe insanı insan yapan bireyi bir hiç olmaktan kurtaran araştırma, anlamlandırma, yorumlama ve değerlendirme etkinliğidir.a
Felsefe yapmak: İnsan zihni sürekli etkinlik halinde olan bir yapıdır. Felsefe yapmak bu yapıyı bütünleştirmek, sistemleştirmek anlamına gelmektedir. Felsefe yapmakla bireyler zihinlerinin derinlerindeki düşünceleri açığa çıkarır, ön yargılarını yıkar ve daha geniş bir perspektife sahip olurlar.
Felsefe yapmak çocuğa ne katar?
Felsefe yapmak topluma ne katar?
Felsefe yapmak için ne gereklidir?
Felsefi bir diyalogda olması gerekenler nelerdir?
Bilişsel gelişimin en üst seviyede olduğu çocukluk döneminde düşünme ve yaşama becerileri kazanılmaya başlar. Bu dönemde ilk olarak dil ve dil ile beraber dünya öğrenilir. Çocukluk döneminde hayata dair ilk izlenimler oluşur. Bu sürecin bir üst seviyeye taşınması için zihinsel beceriler geliştirilmelidir. Geliştirilmesi gereken zihinsel beceriler arasında eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, sorgulayıcı düşünme ve özenli düşünme becerileri vardır. Çocukların bu becerileri kazanması için 1960’lı yıllardan itibaren çocuklar için felsefe çalışmaları başlamıştır.
Kurumumuz sektördeki çalışmalarıyla 2012 yılından itibaren sektörde olan kurucu müdürümüz öncülüğünde T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğine uygun bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir.
Yorumlar
Bu kurs için henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Yapan Sen ol !