Hijyen Eğitimi Nedir ?


Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında gıda ve su sektöründe çalışanların almak mecburiyetinde olduğu eğitime dayalı olarak program hazırlanmıştır.

Hijyen eğitimlerini başta işyeri yemekhaneleri, restoranlar ve diğer benzeri gıda hizmetlerinin sunulduğu yerler olmak üzere, konaklama hizmeti veren, gıda üretimi yapan işyerleri ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanlarının almaları gerekmektedir. 24/04/1930 tarihinde yayınlanan 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 127. maddesine dayanılarak hazırlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği 5 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe girdi. Bir kaç soru ve cevapla yönetmelikle ilgili aklınıza takılabilecek konulara değinmek istedik. Bu yönetmeliğe göre aşağıda belirtilen iş kollarına dahil işyerlerinde, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından verilen belgeye sahip olmayan hiç kimse çalıştırılamaz. Bu eğitimin bütün çalışanlara verilmesini işyeri yetkilileri sağlamalıdır.

Meslek Tanımı

Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında, gıda ve su sektöründe (gıda üretim ve perakende iş yerleri, gıda ile temas eden madde ve malzeme üreten işyerleri, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suları üreten iş yerleri) çalışanlara yönelik eğitimdir.

Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi Kursuna Katılma Koşulları

  • Okuma yazma bilmek veya ilkokul mezunu olmak.
  • Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak.

Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi Kursun Eğitim Süresi

Eğitim süresi 8 saat olarak planlanmıştır. Eğitimi tamamlayan bireyler Üniversite Onaylı Sertifika almaya hak kazanır. Eğitimi herhangi bir nedenle tamamlayamayan kursiyer tamamladığı saatleri ve dersleri içeren "Üniversite Onaylı" belirlemiş olduğu katılım belgesi almaya hak kazanır.

Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi Kursu Sertifikasının Geçerliliği

Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine göre İş yerlerinde, alanlarında meslekî eğitim görmüş olanlar istihdam edilir. Kanun’a göre istihdam edilenlerin meslekî ve teknik orta öğretim diploması, sertifika ile kurs bitirme, kalfalık, ustalık, iş yeri açma belgelerinden en az birine sahip olmaları gerekir. Yapacağı işe uygun meslekî eğitim aldıklarını belgelendirmeyenler istihdam edilmezler. İş yeri sahipleri, istihdam edecekleri kişilerden, yapacakları iş ile ilgili meslekî eğitim aldığını gösterir belgeyi istemek zorundadır. Ayrıca yurtdışında geçerliliği bulunmaktadır. Kursa kayıt sırasında yurtdışında da kullanmak istediğinizi belirtmeniz durumunda kurumumuz aracılığı ile Apostil işlemleriniz tarafımızdan yapılacaktır.

Güvenilir Eğitim Kurumu

Kurumumuz sektördeki çalışmalarıyla 2012 yılından itibaren sektörde olan kurucu müdürümüz öncülüğünde T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğine uygun bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir.

Neler Öğreneceksiniz ?

  • Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi

Gereksinimler ?

  • Kimlik Fotokopisi
  • Diploma Fotokopisi

Müfredat

Ders Sayısı : 7 Süre : 2 Saat


Sıkça Sorulan Sorular



Bu kurs ile alınanlar

Yorumlar

  • Bu kurs için henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Yapan Sen ol !