blog_resmi
Eyl 10

Antalya Hjyen Eğitimi

Antalya Hjyen Eğitimi Sertifikası

 

Hijyen eğitimlerimiz 1 gün sürmektedir. Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilen belgenizi kurumumuzdan temin edebilirsiniz.  Eğitime katılıp belgenizi almak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

 

Hijyen Sertifikası Zorunluluğu

 

Gıda üretimi, işlenmesi, dağıtımı veya satışıyla ilgilenen tüm personel, hijyen belgesi almak zorundadır. Bunlar restoranlar, kafeler, oteller, marketler, pastaneler, catering firmaları, gıda üretim tesisleri gibi işletmeleri içerir. Bu işletmelerde görevli personellerin hijyen eğitimi alması yasalarla zorunlu hale gelmiştir. 

05/07/2013 tarhili 28698 sayılı yönetmelikte net olarak şu ifadeler yer almaktadır;

Gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suları üreten iş yerlerinde ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi programlarının planlanmasına, eğitimlerin verilmesine, iş yeri sahibinin, işletenlerin ve çalışanların bu konudaki sorumluluklarına, bu iş yerlerinde çalışmaya engel bulaşıcı hastalıkların ve cilt hastalıklarının belirlenmesine ve bu hastalıkların iyileşme hâlinin tespitine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

 

Yönetmeliğin Kapsadığı İş Kolları

 

a) Gıda üretim ve perakende iş yerleri.

b) İnsani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri.

c) Kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler.

ç) Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler.

d) Komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kolları.

 

Bu Yönetmeliğin kapsadığı iş yerlerinde, Genel Müdürlük tarafından verilen belgeye sahip olmayan kişiler çalıştırılamaz. İş yeri sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumludur. Bizzat çalışmaları durumunda iş yeri sahipleri ve işletenleri de bu eğitimi almaya mecburdur.

Galeri


Yorumlar

  • Bu kurs için henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Yapan Sen ol !