blog_resmi
Haz 18

Çocuk Gelişimi Eğitimi

Çocuk Gelişimi Nedir?

Çocuk Gelişimi; çocukların bilişsel, psikomotor, duygusal, dilsel ve fiziksel gelişimlerini yaş grubuna göre analiz ederek, gelişim seviyelerine uygun eğitim vermeyi sağlar. Çocuklara empati ve sosyal çevreye uyum yeteneği kazandırır. Etkinlikler ve oyunlar ile yetişkin yetişkin hayatına adım atmasını kolaylaştıran programdır.

Çocuk Gelişimi Eğitimi

Yeni öğretim modeline göre anaokulu ve kreşlerde öğreticiler birebir öğretici konumundan rehberlik eden ve öğrenmeye yönlendiren kişiler olmaya başladı. Bu şekilde çocuk öğrenmeyi istendik davranış haline getirerek uygulamaları kalıcı hale getirmeyi kolaylaştırdı.Çocukların yaşayarak öğrenmesini sağlamak için kendini rahat ve mutlu hissettiği bir ortamda bulunması bu alanda önemli bir konu haline geldi.

Çocuk Gelişiminin Amacı Nedir?

  • Çocuk Gelişimi kursunu alan öğretici adaylarının, çocuğun istendik davranışlar halinde öğrenmesini sağlamak, çocuğun öz bakım becerilerini yerine getirebilmesini sağlamak,
  • Anaokulu ve kreş programlarını hazırlamak, planlamak ve uygulama konusuna hâkim olmasını sağlamak amaçlanmaktadır.

Çocuk Gelişimi Elemanı Nasıl Olunur?

MEB onaylı Çocuk Gelişimi Sertifikası; 258 ve 936 olmak üzere ikiye ayrılır.

  • 258 çocuk bakımı gelişimi ve eğitimi elemanı yetiştirme kursu programında en az lise mezuniyet şartı bulunur. Sertifika 0-6 yaş grubunu kapsar. Buna göre; lise mezuniyeti olan kişiler, yardımcı öğretmenlik ve usta öğreticilik,
  • Ön lisans ve lisans mezuniyeti olan kişiler usta öğreticilik, ücretli öğretmenlik yapabilirler.
  • 936 saatlik Çocuk Bakım Elemanı sertifikasında en az okur yazar seviyesinde olmak yeterlidir. 0-18 yaş grubunu kapsadığı için hem anaokulu, kreşler hem de Diyanet’e bağlı ve Sosyal Hizmetlere bağlı kurumlarda geçerli olan sertifikadır. Diyanet’e bağlı ve Sosyal Hizmetlere bağlı kurumlarda sadece okul öncesi yaş grubunda olan çocuklar bulunmadığı için kurumlar 936 saatlik sertifika ile işe alım yapar.
  • 936 saatlik sertifika ile aynı zamanda orta okul mezunları açık liseye kayıt olmak istediği zaman Çocuk Gelişimi Bölümünü tercih ederse %60 oranda Çocuk Gelişimi alanındaki derslerden muaf olur. Ders muafiyetleri sayesinde sertifikası olan lise öğrencileri liseden daha erken mezun olma şansını yakalar.

Galeri


Yorumlar

  • Bu kurs için henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Yapan Sen ol !