Organik hayvancılıkta, yetiştirilen ve çoğaltılan hayvanın yaşam yerinden beslenmesine, iklim koşullarından dayanıklılığına kadar dikkat edilmesi gereken birçok alan bulunmaktadır. Organik hayvancılıkta; yönetmeliğe uygun şekilde barınan, organik yemlerle beslenen ya da mera vb. açık alanlarda otlatılan, iklim koşullarının hayvanın doğasına zarar vermeyecek, hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlayacak tüm şartları yerine getirmek esastır. Suni döllenme ya da embriyo transferi gibi yapay yöntemler kesinlikle kullanılmamaktadır.
Doğru ve uyumlu ırk çiftleştirilmesi, sağlıklı ve temiz ortamlarda barındırma, düzenli olarak veteriner hekim kontrollerinin sağlanması, hayvanların rahat ve huzurlu olacağı ortam sağlanması gibi hususlar da organik hayvancılığın yapı taşları arasında sayılmaktadır.
Kurumumuz sektördeki çalışmalarıyla 2012 yılından itibaren sektörde olan kurucu müdürümüz öncülüğünde T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğine uygun bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir
Eğitimin sonunda alınan sertifikalar ile; Tarım alanındaki kadın girişimci sayısının artırılması, kadınların tarımsal üretime yönelik yatırımlarının ve faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla kadın çiftçilerimize 1.000.000 TL’ye kadar sunulan kredilere başvuru yapılabilir.
Süt hayvancılığı, besicilik, arıcılık, et tavukçuluğu, serada sebze üretimi, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği eğitim belgeleri kredi başvurularında geçerlidir.
Yorumlar
Bu kurs için henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Yapan Sen ol !